Airsoft komolyan

A fegyver taktikai helyzetei

2022. november 08. - Komám

Két utat választhatsz. Vagy komolyan veszed a játékot, vagy nem. Ha igen, a legelső tanács, amit adhatok, hogy sose lógasd, vagy ölelgesd a fegyvered. Mindkét esetben olyan értékes másodperceket veszítesz, amik kulcsfontosságúak egy harc megnyerésében. Utóbbi ráadásul balesetveszélyes is, engem a frász kitör, amikor egyes játékosok a mellükön keresztbe vetett fegyverrel forgolódnak.

De hogyan is tartsuk a fegyverünket? Az internet kifogyhatatlan tárháza akülönféle elnevezéseknek és a bőség zavarában nehéz egy használható rendszerben gondolkodni. A Higher Level Group-on belül ezért kétféle helyzetet fogunk megkülönböztetni: taktikai és készenléti helyzetet.

A taktikai helyzetek

A taktikai helyzetek célja, hogy a fegyvert tartó kezeinket viszonylag kényelmesebb pozícióban tartsuk, de betartsuk a biztonságos fegyverkezelés semleges lőirányra vonatkozó szabályát, tehát hogy a fegyverünk csöve mindaddig olyan helyre mutasson, ahol senkit nem találunk el, míg nem akarunk célzott lövést leadni.
Na ezek egyik e sem az egypontos szíjon lógatás lesz. Ugyanakkor képesnek kell lenni gyors válaszadásra, ha ránklőnek. 


Alsó taktikai helyzet

A fegyver csöve 45 fokban a föld felé mutat, a kezeink pedig a markolatot és az előagyat fogják. Ez a fogás teljesen jó a koncentráció viszonylagos megőrzésére. Saját tapasztalat, hogy a szíjon lógatott fegyver a fáradtságot és a dekoncentráltságot tükrözi. Ezzel a taktikai helyzettel könnyebben megőrizzük koncentráló képességünket és akár gyors kapáslövés leadására ia képesek vagyunk. Nevezik járőrhelyzetnek is, mert séta közben szintén ez a legkényelmesebb hordmód (a mellkason ölelgetett, szíjon lógatott fegyvert felejtsük el!).

lowport.jpg

Felső taktikai helyzet

Az alsó taktikai helzet ellentéte, a cső az ég felé mutat, a váltámasz a felkar alá betámasztva, egyik kezünkkel a hátsó markolatot fogjuk.
Célja ugyanaz, mint az alsó taktikai helyzetnek, de valamennyivel pihentetőbb, és valamivel lassabb, ha gyors lövést kell leadni. Futás, fedezékváltás közben is javasolt pozíció, a vétlen lövések elkerülésére.

highport.jpg

Bár ezeken kívül is találhatóak taktikai helyzetek, vagy hordmódok, nem foglalkozunk mással. ezeknek elegendőnek kell lenniük egy játékon bármelyik játékos számára. A következő bejegyzésben a HLG-ben használt készenléti pozíciókról olvashattok.

Youtube

Instagram

Facebook

Tűz és Mozgás!

Komám voltam, sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftkomolyan.blog.hu/api/trackback/id/tr9417971484

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása