Airsoft komolyan

Miért tanulj meg bánni a fegyvereiddel?

2022. november 06. - Komám

Nahát! Én azt hittem, hogy a blogolás halott kategória, ennek ellenére máris váratlan mennyiségű komment érkezett az előző poszthoz, amit köszönök. Nem szégyen tanulni, nekem pedig nincs hatalmas háttértudásom a tűzfegyverekről, így köszönöm a hozzászólásokat.
Most kicsit eltávolodunk a halálos sérülés okozására alkalmas lőfegyverektől és teljes mértékig belevetjük magunkat az airsoftba.

modern-stack.jpg

A cikk címében fegyvert írtam. Nem fogok ezért bocsánatot kérni senkitől és ezentúl is így fogom nevezni a replikákat, illetve váltogatni fogom a két szót, már csak a szóismétlés elkerülése érdekében is.

Mint tudjuk, az airsoftban nagyjából elsődleges, másodlagos és támogató fegyvereket használunk.
Elsődleges fegyvereink általában gépkarabélyok, géppisztolyok másolatai, de vannak akik világháborús puskák replikáit használják, hagyományőrző beállítottságuk miatt.
Másodlagos fegyvereink a pisztolyok, vannak akik erre a célra géppisztolyt tartanak maguknál.
A támogató fegyverek a különböző sniper, DMR és géppuska típusok.
Működésüket tekintve lehetnek rugós, elektromos és gázos működtetésüek, de mivel nem vagyok egy technikai beállítottságú játékos és vannak akik nálam sokkal jobban értenek a dologhoz, ennek részleteibe nem is mennék bele.

A lényeg ugyanis az, hogy ha jól akarsz játszani, nem csak ismerned kell az általad választott replikát, karban kell tudnod tartani és valamilyen szinten el kell sajátítanod a használatát.
Egyszerű a képlet. Ha feláll egymással szemben két játékos, mint arégi westernfilmek párbajhősei, vajon ki fogja hamarabb eltalálni a másikat? Aki lógatja a fegyverét, vagy aki készenlétben tartja? 
Ezzel meg is kaptuk a válaszunkat a poszt címében feltett kérdésre.

shooting-positions-kneeling-lead.jpg
Mit kell tudnod?
Alapvetően a:

fegyverek készenléti helyzeteit,
célzott lövés leadásának módját,
tüzelési teshelyzeteket.

Ha csak ennek a három dolognak a fejlesztését gyakorlod, máris több tíz százalékkal növeled az eredményességedet.
Tudom.
Saját tapasztalat.
Ez nem jelenti azt, hogy ha ezeket tökélyre fejleszted, soha többé nem fognak eltalálni, ezt ígérni felelőtlenség lenne. A pályán rengeteg egyéb tényező is számít, ráadásul nem lúlapok ellen küzdesz, hanem érző, gondolkodó játékosok ellen, akik sokszor igencsak furfangos megoldásokat választanak a legyőzésedre, és onnan bukkannak elő, ahonnan a legkevésbé várnád. De ennek is van megoldása, viszont ott még bőven nem tartunk a blogon.

Mint látjátok, apró lépésekben haladunk. A katonai szakértők kedvéért hozzáteszem: a blog minden tartalma a jelenlegi ismereteimet tükrözi és airsoft környezetben értendő. Légyszi ne linkeljétek nekem a Hadtudományi Lexikont, mert nem érdekel. Ha AIRSOFTOSKÉNT valamit másként csinálnál, írd le nyugodtan, szívesen tanulok bárkitől, aki egy-egy témakörben nálam jobban elmélyült.

Youtube

Instagram

Facebook

Tűz és Mozgás!

Sziasztok!

A bejegyzés trackback címe:

https://airsoftkomolyan.blog.hu/api/trackback/id/tr4217971420

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása